martedì 20 settembre 2011
Trebisacce-20/09/2011: Ostropel di pollo (di Visciglia Janina)
La Romania in gastronomia
Ostropel de pui
Ingrediente:
-500 g aripi si pulpe de pui
-1 ceapa
-300 g ardei grasi
-2 catei usturoi
-10 g faina
-1 legatura patrunjel
-75 ml ulei
-5 g cimbru(eu n-am pus)
-300 ml bulion de casa(asta nu era in reteta)
-5 g boia(n-am pus c-am pus bulion si era ok)
-sare,piper
-200 g rosii(eu am pus conserva de rosii)
Preparare:
-se spala carnea de pui si se portioneaza
-ceapa si ardeii se curata si se taie julien
-rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie felii(la mine n-a fost cazul)
-se curata usturoiul . eu am facut mujdei cu sare si apa.
-se incinge uleiul si se inabusa carnea apoi se scoate pe o farfurie
-ceapa si ardeii se calesc in ulei. Se adauga rosiile din conserva. Am mai adaugat 300 ml bulion de casa. Apoi se adauga faina pe care o dizolvam in 50 ml apa. Se fierb impreuna la foc mic pana scade sosul.
-am adauga patrujelul tocat verde
-se aseaza legumele si carnea intr-un vas termorezistent si se toarne mujdeiul de usturoi. Se presara daca vrei boia, cimbru(eu n-am pus), condimente si se introduce vasul la cuptor 15 minute la foc mijlociu.
Timp Preparare: 1h
Ostropel di pollo
ingredienti: -500 G ali di pollo e cosce
-1 Cipolla
-300 G peperoni
-2 Spicchi d'aglio
-10 G di farina
- prezzemolo
-75 Ml di olio
-5 G timo
-300 Ml di brodo di casa
-5 G paprika
-Sale, pepe
-200 G di pomodori (ho messo i pomodori in scatola)
Preparazione
-Si lava il pollo e si portiona
- le cipolle e i peperoni puliti si tagliano Julien
- i pomodori si pelano e poi vengono tagliate a fette Pulire l'aglio.
- Scaldare l'olio e il manzo stufato in un piatto e quindi rimuovere
-le Cipolle e i peperoni si frigono un po’ nell‘olio. Aggiungere i pomodori in scatola. Abbiamo aggiunto 300 ml di brodo da casa. Quindi aggiungere la farina, che disciolta in 50 ml di acqua. Cuocere insieme a fuoco basso finché la salsa ridotta.
-Aggiungi il prezemolo verde tritato
-le verdure e la carne si metono in una teglia termoresistente e poi versate sopra l’aglio tritato.
-Se cospargere la paprica in polvere, timo, le spezie e si mette la teglia al forno per 15 minuti a fuoco medio. Tempo di preparazione: 1 ora
BUON APPETITO
Visciglia Janina
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